2+2 = :-)

Szerző: Dátum: 2012. Jan. 19. Kategória: GYED-GYES utáni visszatérés | 22 hozzászólás

A Munka törvénykönyve módosulásai kapcsán az utóbbi időben leginkább csak hideget kaptak az anyukák, kismamák az elmúlt időben: felmondási védelem részbeni megszűnése (ami majd júliustól jön), korábban a GYED alatt járó fizetett szabadságok idejének 6 hónapra való csökkentése 12 hónapról, vagy hogy a lombikbébi programban részt vevő nők max. 6 hónapig élvezhetik majd a védettséget… Van azonban jó dolog is :-)

Nem volt túl nagy visszhangja a sajtóban, így gondoltam, írok róla, hogy mindenki tudja, és igényelhesse: a gyermek után járó pótszabadságokat mostantól MINDKÉT szülő igénybe veheti, nem csak az egyik. S a hitetleneknek – vagy a törvényt még nem olvasó munkáltatóknak :-) – álljon itt a hatályos Mt. vonatkozó paragrafusa is:

“132. §  (2) A munkavállalónak a tizenhat évesnél fiatalabb

a) egy gyermeke után kettő,

b) két gyermeke után négy,

c) kettőnél több gyermeke után összesen hét munkanap pótszabadság jár.

A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.”

Tehát, apukák és dolgozó mamik, szabadságra fel, töltsetek több időt a gyermekeitekkel KÖZÖSEN!


(photo by Jackal of all trades)

Szeretnél jobban érteni a munkajoghoz? Tudni akarod, milyen változásokat hoz az új Mt.? Iratkozz fel az ingyenes munkajogi hírlevelemre! KATT IDE!

Ajánlott bejegyzések:

22 hozzászólás

 1. Esetleg az is pozitívumként említhető, hogy júliustól a munkavállaló kérésére a munkáltató köteles részmunkaidőben foglalkoztatni a visszatérő anyukát!!!!

  • Szia Csilla!

   Köszi a hozzászólást!
   Igen, a részmunkaidő is egy jó dolog (lenne), én sajnos azonban úgy látom, hogy ez egy inkább olyan “egyik kezemmel adok, másikkal elveszek” dolog. Mert hát ki merné a munkáltatóját annak tiltakozása ellenére részmunkaidőre kötelezni, ha július 1-je után fel lehet mondani a 3 évesnél fiatalabb gyermeket nevelő dolgozó anyukának (még ha csak bizonyos feltételek teljesülése esetén is…). Nemsoká írok is erről egy post-ot, mert már érik bennem a téma…
   Üdv:

   Ági

 2. Ez remek! Köszi az infót!
  Esetleg azzal kapcsolatban is tudsz valamit, hogy a TGYÁS illetve a GYED (12 hónap) ideje alatt is jár ez a pótszabi? Illetve, hogy mi van abban az esetben, ha az apukának nincs munkahelye, így nem tudja ő ez idő alatt igénybe venni ezeket a napokat? Végleg elvesznek?
  Egyébként ebben az új rendszerben is át tudja adni az anyuka a rá eső pótszabit a dolgozó apukának – hogy így neki legyen 2+2 napja -, vagy ez már hab lenne a tortán :)
  Előre is nagyon köszönöm!

  • Kedves Orsi!

   A gyermek utáni pótszabadságok ugyanarra az időszakra járnak, mint eddig, csak annyi a különbség, hogy ezt mindkét szülő igénybe veheti, nem csak az egyik. Az Mt. szerint: A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. A gyermek után járó pótszabadságok abban az évben, amikor született a kicsi, teljesen megilletnek, utána pedig a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság (csúnya nevén GYED :-))[138. § (5) bekezdés] első hat hónapjára, ha ezt az időszakot 2011. augusztus 1-je után kezdted meg, 12 hónapra pedig, ha még 2011. augusztus 1-je előtt kezdted meg (ez a tavalyi Mt. változásból adódik, az akkori döntés szerint lecsökkentették a 12 hónapot 6 hónapra, de értelemszerűen aki már a módosítás előtt megkezdte a GYED-es időszakot, annak nem változtatták utólag a szabadságait). A későbbi években csak akkor jár pótszabadság, ha visszamész dolgozni, és ez is időarányosan számítandó – azaz ha mondjuk nyáron, júliusban csatlakozol újra a céghez, és egy gyermeked van, akkor csak 1 nap jár arra az évre.
   Amennyiben valamelyik szülő nem dolgozik, akkor az Mt.-ben megfogalmazott jogosultsága sincs a pótszabadságra, hiszen ez a munkaviszonyban lévő szülőket érinti és illeti meg (azaz azt szolgálja, hogy a dolgozó szülők több időt tölthessenek eme x pótszabadságnap révén a gyermekeikkel), aki nem dolgozik, annak nincs szabadsága sem :-(. Átadni sem lehet, hiszen adott munkavállalót érint ez a jogosultság, adott munkáltatónál, nem lehet más munkáltatón számon kérni a dupla napot.

   Üdv:

   Ági

   • Kedves Ági,

    nagyon köszönöm a válaszokat és a gyors és részletes tájékoztatást!
    Jó érzés, hogy van valaki, aki tud segíteni ezekben a kuszának tűnő ügyekben!
    Nagyon sok erőt és energiát a jövőbeli válaszokhoz!

    Köszönettel:
    Orsi

    • Kedves Orsi!

     Szívesen, jó szabadságolást :-)

     Ági

 3. Szia!

  A segítségedet szeretném kérni! Kislányom 2012. április 29-én tölti a 2. életévét, és szeretnék visszamenni dolgozni. A munkáltatóm tájékoztatásában nem nagyon bízom, ezért szeretnék megerősítést kérni. Szerintük, ha 6 órás munkaidőbe mennék vissza, kérve a gyest, akkor nem vehetem ki a felhalmozódott szabadságaimat, csak akkor, amikor a lányom betöltötte a 3. életévét.
  Kérdem én, mi lenne, ha én május 1-vel jelezném, hogy munkába állok, elkezdem letölteni a szabadságom, és amikor lejár, akkor kérem a 6 órás munkaidőt, és gondolom, onnantól igényelném a gyest is. Van erre módom?
  A másik kérdésem, hogy én pedagógus vagyok, és eleve 30 kötelező munkaórát dolgozom egy héten, akkor rám hogyan vonatkozik a 6 órás részmunkaidő?

  Válaszodat köszönöm!

  • Kedves Emese!

   Az, hogy a szabadságokat nem veheted ki, így ilyen formában nagyon nem állja meg a helyét. A szabadságokat az akadályoztatás (ebben az esetben a fizetés nélküli szabadság megszüntetése) után kell, hogy kiadja a munkáltató, bár tegyük hozzá, nem köteles ezt azonnal megtenni, a jelenlegi szabályozás alapján a te esetedben a 183 napon belül kell ezt megtennie. De a gyakorlat az szokott lenni, hogy a fizetés nélküli szabi után kiadják a bent ragadt szabikat, s utána kezd el dolgozni az anyuka. A 6 órás korlát ezt némileg megkavarja, hiszen ha te korábban 8 órás munkaviszonyban voltál, akkor az lenne az anyagi érdeked, hogy a szabikat is a régi szerződésed szerint, 8 órával fizessék ki (ehhez amúgy jogod van, el ne hidd, ha azt mondják, hogy csak 6 órában fizethetik ki, az érvényes munkaszerződésed szerinti órákat kell számfejteni 1 napra, ez pedig nálad jelenleg 8 óra). De a GYES és a 8 órás kifizetés nem fér össze (erről bővebben itt olvashatsz), tehát a megoldás az, hogy a szabik kivételének idejére a GYES-t lemondod, majd amikor megkezded a tényleges munkavégzést, azzal a nappal kell a munkaszerződésedet módosítani heti max 30 órás időtartamra, s ezzel a nappal igényelheted a GYES-t is.
   Sok sikert az egyeztetéshez, üdv:

   Ági

 4. Sziasztok!

  Ez egy örvendetes hír, de nem vonatkozik azokra a házastársakra, akik közül (esetleg mindketten) a Hszt. hatálya alá tartoznak – pl. rendőrök. Ugyanis a minisztériumok elfelejtették összehangolni a munkatörvénykönyvét és a hivatásosokról szóló törvényt, így esetü(n)kben csak az egyik fél veheti igénybe a pótszabadságot.
  A minisztérium dolgozik az “ügyön”, vagyis a jogszabályok összefésülésén.
  Ha valakik érdekel a minisztérium válasza, írjon, elküldöm e-mailen.

  • Kedves Ágnes!

   Igen, a fenti cikk – ahogy benne is van – az Mt. módosulásról szól, azaz csak az Mt. hatálya alá tartozó munkavállalókra vonatkozik. Sajnos ezek a változások olyan gyorsan jöttek, hogy nem csak ez, de sok már dolog nincs összehangolva a többi törvénnyel, rendelettel. Ez nem csak a pótszabadságokat, hanem ennél komolyabb dolgokat is érint, s azon a munkajogi konferencián, ahol nemrég voltam, el is hangzott az Mt. szerkesztő urak részéről, hogy bizony ezek a harmonizációs lépések még ezután jönnek.
   Az, hogy ez a sok szülőnek hátrányt jelent, sajnos nem érdekli a törvényhozókat – annyira…
   Üdv:

   Ági

 5. Kedves Ági!

  Szeretném kérdezni, hogy ezzel a változással, ha én 2010-márciuásban szültem, 2010 augusztustól járt a Gyed és most megyek vissza dolgozni március 1-vel, miért nem jár a tavalyi teljes évi szabadság, a munkáltatóm 16 napot számolt ki a tavalyi évre.2010-re pedig 25+2(gyerek pótszabi). Azt hittem a változás csak a 2011 augusztus után szültekre vonatkozik.A papíromon a tavalyi év le van zárva augusztus 22-vel és 16 nap szabadsággal, az idei évre pedig 18 napot állapítottak meg,ez jogos lehet így? Köszönöm Szilvi

  • Kedves Szilvi!

   A fizetés nélküli szabadság 12 hónapjára jár a szabadság, ha ezt az időszakot még 2011. augusztus 1-je előtt kezdted meg. Azt a kérdésedet azonban, hogy a tavalyi teljes évi szabadság miért nem jár, nem értem… szabadság jár neked a szülési szabadság időtartamára és a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első 12 hónapjára. Ha tehát a szülési szabadságot a szülés napjától igényelted, akkor 2010 március x.-étől számított 24 hétre jár fizetett szabi, és utána még 12 hónapra. Ez azonban nem tart ki 2011 végéig, ezért nem értem a kérdésedet, hogy miért járna neked a teljes évi tavalyi szabi (ha a szülési szabit még a szülés előtt igényelted, akkor még kevesebb időre jár 2011-ben fizetett szabadság). Nem írtad azt sem, hogy Mt. hatálya alá tartozó munkavállaló vagy-e, vagy közalkalmazott, mert a kettőnél nem ugyanaz a szabi számítása. Így nem igazán tudom megállapítani, hogy mennyi szabi járna neked.
   De azt meg tudom erősíteni a hiányzó információk ellenére, hogy neked még – hogy egyszerűbben fejezzem ki magam – kb. másfél évre jár szabi. Hogy ez pontosan mennyi, arról pedig itt találsz egy részletes leírást, ez alapján te is ki tudod számolni! Ha köztisztviselő, vagy közalkalmazott vagy, itt egy korábbi részletes leírás az egyik hozzászólásban:http://dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/matol-valtoznak-a-szabadsagokra-vonatkozo-szabalyok#comment-475
   Ha úgy látod, hogy nem jól adták ki, csak 6 hónapra jutó szabit számoltak a fizetés nélküli szabi idejére a 12 helyett, mutasd meg nekik ezt a linket, hogy neked még 12 hónapra jár: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK11085.pdf, a 25139. oldalon találod a 9. §-t, ami a 6 hónapra történő csökkentésről szól. Azt, hogy ez mikortól kikre érvényes, a 25144. oldalon találod, az (5) pont alatt.
   Üdv:

   Ági

 6. Kedves Ági!

  Én a második gyermekemmel vagyok itthon jelenleg GYESen.
  Jeleztem a munkáltatómnak, hogy április 10-től megszakítanám a Gyesem (ami amúgy augusztus 25-ig tartana)és kivenném a felhalmozódott szabadságaimat ami 114 nap plusz az időarányosan járóból is 7 napot (21 nap), mert októberben szeretnék visszamenni dolgozni.(gyerekeim akkor kezdik az ovit illetve az iskolát) Egy előző alkalommal alá is írta az erről szóló nyilatkozatot a főnök s elrohant azzal, hogy ők szeptember 1től szeretnének látni, meg különben is nagyon rosszul tettem, hogy fölhalmoztam ennyit.(de hát nekem ez jár s különben is előbb megszakítom a gyest) A lényeg az, hogy ő azt akarja, hogy szept 1-el kezdjek én meg okt. 1 szeretnék, akkor viszont nem tud oda felvenni ahova eddig akart, s nekem is jó lett volna, hanem egy másik nekem nem megfelelő helyre. Maga a stílus és a meg nem értés nagyon kikészített. Nekem elment a kedvem teljesen ettől a munkahelytől már nem szeretnék oda visszamenni.
  Kérlek segíts, hogy mit csináljak nem akarom, a lehető legjobban akarok kijönni ebből a dologból. Mik a jogaim, ők mikkel állhatnak elő?
  Mik a köv. lépések?
  Kérhetem, hogy inkább az email címemre írj ha nem nagy gond.?
  Üdv.:
  Zóra

  • Kedves Zóra!

   Azért ide írok, mert a célom ezzel a honlappal és az ingyenes online tanácsadással az, hogy mások is tanuljanak az egyes esetekből, elolvasva a kérdéseket, és a válaszokat.
   Nézzük az egyik oldalt: alapvetően az, hogy a fizetés nélküli szabadságot mikor szakítod meg – megfelelő időben, előre történő jelzéskor – a te döntésed. Ha te szeptember helyett októberben akarsz kezdeni, akkor a neked járó szabadságnapjaid számának megfelelően kell megszüntetned a fizetés nélkülit, s a munkáltatódnak pedig – mivel időben előre jelezted – gondoskodnia kell a foglalkoztatásodról. A szülési szabadság és a fizetés nélküli szabadság első évére / 6 hónapjára járó fizetett szabik száma törvényben rögzített, így azért, hogy te ezt “felhalmoztad”, senki nem feddhet meg, ez jár neked, mint bárki másnak, aki gyermeket szül. Ezeket a szabadságnapokat csak az akadályoztatás után tudod kivenni, tehát nincs más megoldás, ki kell, hogy adja.
   A másik – munkáltatói – oldal: két baba miatt jó sok évig hiányoztál a munkából, valószínűleg ő ez idő alatt más kollégákkal oldotta meg a helyettesítésedet. Bizonyára nem esik jól neki (bár ez nem tetszés kérdése (!), hiszen törvény kötelezi erre) a sok szabi kifizetése, s az is meglehet, hogy nehézséget okoz neki a munka átszervezése, hogy megtalálja újra a helyedet a szervezetben. Tény, hogy van az Mt. alapelvei között egy együttműködési kötelezettség, ami téged is “terhel”, ha egy mód van rá, “illik” úgy viselkedned, hogy mindkettőtöknek megfelelő helyzet álljon elő a visszatérésedkor. De nem kötelezhet törvény erejével, hogy 1 hónappal előbb kezdj.
   Kérdés: miért ragaszkodsz ahhoz a plusz egy hónaphoz? Ovis beszoktatás miatt (ez mondjuk érthető lenne)? Nem tudnál te rugalmasabb lenni, és szeptemberben kezdeni, abban a munkakörben, ami neked is jobban tetszik (ha nem tetszene, akkor nem tanácsolnám ezt, de pont magad írod, hogy neked is jobb lenne…)? Ha nem, akkor a másik esetben egy októberi kezdés, egy kevésbé szimpatikus munkakör, és egy bosszús főnök vár…
   Ha tényleg nem akarsz ide visszajönni, akkor a munkaviszonyodat meg kell szüntetni, hogy ezt te vagy ők kezdeményezik, az már más kérdés. Ha ők októbertől is tudnának neked munkát adni, nem hiszem, hogy megszüntetik a munkaviszonyodat, vállalva ezzel a több év után járó végkielégítést, és felmondási idő kifizetését. Ha meg te szünteted meg, akkor csak a szabik járnak, s kereshetsz új állást, egy ovissal a hátad mögött… az sem könnyű. Nem akarlak lebeszélni mindenáron a váltásról, de hidd el, amikor visszatér valaki dolgozni, sajnos (nem jogosan, de ez van) a legtöbb munkáltató eleve visszautasító, de legalábbis nem lelkes az ötlettől, hogy egy anyukát kell visszavennie. Sokan azonnal elküldenék az anyukát (a legtöbbje meg is teszi, nem kevés esetben jogszerűtlenül), a te főnököd azonban ajánlott egy állást. Ha mégis váltani akarsz, sokkal könnyebb lesz néhány hónap múlva innen pályázni, hiszen a leendő munkáltatódnak már bizonyítani tudod, hogy tudsz dolgozni gyerek mellett is, hiszen visszatértél a régi munkahelyedre. S talán kiderül, hogy nem is olyan rossz itt.
   Gondold végig, remélem segítettem a válaszommal!
   Üdv:

   Ági

 7. Szia! Te talán tudsz nekem segíteni! Pszichológus vagyok, szakképzésemen szakdogát írok olyan családokról, ahol apa van otthon a gyerekkel GYED-en vagy GYES-en. Egy órás interjút kellene velük készítenem. Kérlek, ha ismersz ilyen családokat, és benne is lennének, akkor jelezz nekem vissza(pethes08@gmail.com)
  Nagyon nehezen találok ilyen családokat, mert bajai vagyok. Az országos tisztifőorvos nem adott kutatási engedélyt, így védőnők sem adhatnak ki infókat!

  Köszönöm!
  Üdv: Detti

  • Kedves Detti!

   Sajnos nem tudok személyesen ilyen családot ajánlani, de ha megírod nekem a részleteket az info@dolgozomami.hu címre, szívesen kiposztolom a Facebook oldalon, hátha ott jelentkezik valaki. Ajánlom még, hogy próbálj meg minél több fórumra, chat-szobába, anyukás oldalra írni, hátha így is találsz családokat. Nem könnyű a téma, mivel nagyon kevés apuka marad odahaza… mindenesetre nagyon szép témát választottál, gratulálok hozzá!
   Üdv:

   Ági

 8. Kedves Ági!

  Talán nem tartozik teljesen ide a kérdésem, de erre vonatkozóan még sehol nem találtam választ.
  A Gyed lejárta után (a felhalmozott szabadságokat kivéve) visszatértem dolgozni, és a munkáltatóval közösen megegyezve 6 órásra módosítottuk az eredeti teljes munkaidős foglalkoztatást. (Szerződésmódosítás is történt.) 4 hónapja dolgozom, de sajnos időközben kiderült hogy a 6 órás munkavégzés nem tartható, emiatt folyamatosan túlórázni kényszerülök, és nem tudom elhozni a gyermekemet a bölcsődéből.Eddig a nagyszülők próbáltak besegíteni, de egy költözés miatt ez a közeljövőben kivitelezhetetlenné válik.
  Mivel úgy tűnik hogy nem tudjuk máshogy megoldani a helyzetet arra gondoltam hogy visszamegyek Gyes-re és keresek egy másik munkahelyet. (A munkám a közeljövőben nem fog változni, és az előzetes puhatolózások alapján nem érdemes felvetni a munkáltatónál hogy esetleg átmennék egy másik munkakörbe.)
  A kérdésem a következő lenne:
  – Megszakíthatom a munkaviszonyt és visszatérhetek Gyes-re?
  – Kötelezhet a munkáltató további munkavégzésre?
  – Amennyiben visszamegyek Gyes-re ezt hogyan kell a munkáltatónak jelezni? (Ha pl. hétfőn jelzem, kedden már nem kell mennem, vagy van még ilyenkor valamilyen munkavégzési kötelezettség?)

  Válaszaidat előre is köszönöm!
  Üdv:
  Panna

  • Kedves Panna!

   A gyermeked 3 éves koráig kérheted, hogy újra fizetés nélküli szabadságra menj, s ő ezt nem tagadhatja meg. Így tehát nem kötelezhet munkavégzésre, ha te kérelmet nyújtasz be a szabadságra. Azonban azt semmiképpen sem tanácsolom, hogy egyik napról a másikra tedd ezt, szerintem jelezd neki szóban, hogy nem tudod az állandó túlórázást vállalni, s újra fizetés nélküli szabadságra szeretnél menni, ha nem sikerül más megoldást találnotok a helyzetre. Ha esetleg mégis lenne más megoldás, talán így kiderül. Ha nem, akkor pedig kérdezd meg, hogy mennyi időt tölts még itt, míg a munkakörödet át tudod adni. Ne, írtad, mekkora a cég, és milyen munkakörben dolgozol, de azért arra is jó figyelni hogy ne okozz esetleges kárt a cégnek ezzel, illetve ha a 3. szülinap után lejár a védettséged, akkor talán korrektebb módon állnak hozzád, ha emlékeznek arra hogy nem az egyik napról a másikra “léptél” le. Persze túl hosszú időt ne vállalj te sem, beszéld meg a családdal, meddig tudnak még besegíteni, és ettől is tedd függővé. Én max 1 hónapot adnék még a dolognak, de szerintem 1-2 héten belül meg kell tudni oldani egy helyettesítést.
   Üdv:

   Ági

 9. Kedves Ági!
  Én olyat szeretnék kérdezni, hogy pedagógusnál mennyi kötelező órát és mennyi fizetést jelentene, ha 6 órára lennék bejelentve. Most rendesen visszamentem gyed-ről. A heti kötelező óraszám 22(ez amit tanórával kell ott tölteni, meg persze még ennyi amit itthon készülünk, de ez most nem lényeges).
  Ha kérném hogy legyek 6 órás csak, akkor csökkenne a fizetésem, de az óraszámaim is? Egyáltalán lehet pedagógust(tanítót) 6 órával felvenni? Mert ha igen, akkor kérném mellé a “főállású anyaságit” és kb. ugyanott lennék anyagilag, de kevesebb lenne a kötelező órám. Remélem érthetően írtam le, hogy mit akarok(kicsit már fáradt vagyok)! Várom nagyon a válaszod!
  Köszönöm! Erika

  • Kedves Erika!

   Ha részmunkaidőben szeretnél dolgozni, akkor a javadalmazásod a munkaidőhöz igazodik, azaz időarányosan csökken. Ha a gyermeked még nincs 3 éves, kérheted a részmunkaidőt a munkáltatódtól, de csak a rendes munkaidő felében kötelesek ezt biztosítani, azaz 4 órában. A 6 órás foglalkoztatás, vagy a 3 éves kor utáni részmunkaidő nem kötelező, ez csak a munkáltató mérlegelési körén, jóindulatán múlik. Az óraszámok tekintetében nem vagyok ennyire tájékozott, de úgy vélem, hogy ez is a munkaidőhöz fog igazodni, azaz csökkennie kell arányosan.
   Üdv:

   Ági

 10. Kedves Dolgozómami!
  Ha jól értelmezem,akkor ha 2012.december 6-án született a kislányom,akkor arra az évre is jár a 2 nap pótszabi?Most lett 2 éves,jeleztem a munkáltatómnak, hogy visszatérnék a munkába,elkezdtem a szabimat tölteni 2014.december 8-al.Erre az évre is jár a 2 nap?A munkáltatóm szerint csak 1 nap jár időarányosan.Tényleg így van?Válaszodat köszönöm előre is!

  • Kedves Gabi!

   A pótszabadságot is időarányosan kell számítani, nem jár tört évre a 2 nap, csak az időarányos rész.
   Üdv:

   Ági

Pin It on Pinterest

Tájékoztatni szeretnélek, hogy ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérlek, engedélyezd a sütik használatát. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket természetesen letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás