“Gyerek van?”

Szerző: Dátum: 2013. okt. 16. Kategória: Szakmai önéletrajz - Álláskeresés | 25 hozzászólás

gyerekkel pályázni

photo by GSCSNJ

Múlt héten feltettem a kérdés, hogy miről szóljon az e heti bejegyzés a blogon. A javasolt téma – nem csak az FB oldalon – de e-mailben, privát üzenetben is az volt, hogy hogyan oldjuk meg a pályázáskor a gyermekekről szóló információ “tálalását”. Mert ugye van, aki arra esküszik, hogy nem kell beleírni, van aki nem tagadja le, már az elején közli. Pláne akkor érdekes ez, ha a foglalkoztatási költségekkel kapcsolatos kedvezmény érvényesítésére is szeretne apellálni a pályázó anyuka, mert hogy hát ő ugye kevesebbe kerülne a cégnek… 🙂

Hogy ne ismételjen nagyon magam, kezdetnek ajánlom egy áprilisi cikkemet, amiben a “beleírjuk-e a CV-be, vagy ne” kérdést boncolgatom. Ebben a kérdésben továbbra sem látok nagyon más utat, szerintem próbálkozni kell, kinek ez, kinek az jön be. Sok mindentől függ, hogy kinek mit tanácsolok. Nem mindegy például, hogy ki a jövőbeli munkáltató. Van egy kedves barátnőm, aki a kicsi lánya mellől pályázott új állásra, a kezdetektől (értsd már a CV-jébe is beleírta) tudták, hogy mekkora a kislánya, s egyáltalán fel sem merült a munkáltatóban, hogy a gyermek miatt ne őt válasszák. Lelkes volt, szakmailag vérprofi, és úgy pörgött (alapjáraton :-)), hogy biztosak lehettek benne, ugyanazt tudja majd nyújtani, mint egy szingli huszonéves (talán “csak” némileg érettebb, tapasztaltabb 😉 ). Nyilván itt a vállalat kultúrájában eleve benne volt a rugalmasság, mint érték, az otthoni munkavégzés lehetősége, az az elfogadott gondolat, hogy nem csak az végez munkát, aki az iroda négy fala között, a főnök szeme láttára veri a laptopot, hanem otthonról is lehet eredményes munkát végezni, teljesíteni a napi, heti, havi elvárásokat.  Ezzel szemben tudok olyan munkáltatókat is idehaza, ahol csak a részmunkaidő, távmunka, vagy a kisgyermekes munkavállaló szavak hallatán a szociban edződött, vagy éppen kis magyar vállalkozói mentalitást képviselő HR-es épphogy keresztet nem hány, és szenteltvizet nem locsol ránk, mert efféle ördögtől való dolgokat mi ne is említsünk az interjún. Ezeken a helyeken tehát nem biztos, hogy a gyerekkel kell nyitni az interjút…

Azt is figyelembe kell venni az állást kereső anyukának, hogy mik a munkakör sajátosságai, jellemzői. Mekkora gondot okoz egy egy hetes betegség, s kiesés? Van, aki átvállalja a munkát addig helyettünk? Ha mi lennénk az egyetlen munkavállaló a cégnél, aki azt a bizonyos munkakört el tudja látni, s nem lenne helyettesünk, bizony nem könnyű gyerekkel pályázni. Volt egy ügyfelem, aki korábban egy kis üzletben eladóként dolgozott, s eleve tudta, nem fog tudni sem ide visszajönni, sem másik ilyen helyre pályázni, mert nem volt váltótársa, azaz a főnöke elvárta, hogy betegen is bemenjen dolgozni, különben a boltot senki más neki nyitotta ki. (Zárójelesen jegyzem meg, nem túl törvényes megoldás ez.) Ha azonban meg van oldva a helyettesítés, a munkáltatónak sem olyan nagy érvégés néha egy kis betegség, s így könnyebben vesznek fel kisgyermekes anyukát.

A kedvezményre is így szabad gondolni, ugyanezzel a logikával: ha jelentős a teljes bérköltséghez képest az az adó és hozzájárulás, amit megspórolhat a munkáltató, akkor ez igenis lehet egy érv az anyuka mellett a többi jelölttel szemben (itt ugye 2 évig bruttó 100.000 Ft-ig terjedő bérnél, teljes munkaidős foglalkoztatás esetén összesen 28,5 % szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást spórolhat meg a munkáltató, majd a harmadik évben 14,5 %-ot). De ha a maximálisan megspórolható 28.500 Ft eltörpül a teljes foglalkoztatási költség mellett egy 300.000 bruttó fizetésű munkavállalónál, rögtön kisebb a “csábítás”, hogy a munkáltató bevállalja az esetleges (de az ő fejében tényként szereplő) betegeskedést és hiányzást némi kedvezményért cserébe. Ez elsősorban tehát ott lehet előny, ahol alacsonyabb pozíciókról – és bérekről – beszélünk, vagy ahol a bérköltségek legális és tudatos csökkentése némi családbarát szemlélettel párosul (ahol mondjuk a HR-es maga is anyuka, s ezért forszírozza ezt a vezetőségnél).

Azt is érdemes meggondolni, hogy van-e, aki beugrik helyetted, ha beteg a kicsid. Ha igen, bátrabban hangoztathatod, hogy nem gond az influenzaszezon, mert nagymamák hada áll készenlétben, míg ha teljesen egyedül kell megoldanod a jövőben az ilyen helyzeteket, rögtön nem olyan nagy mellénnyel nyitsz az interjún 🙁

Összességében: nincs aranyszabály (bocs!).

A fontos az, hogy találd meg azt a megoldást, ami hozzád közel áll, ami neked szimpatikus, s ha ez mégsem vezet sikerre, merj változtatni! Keresd az új forrásokat, az új módszereket. Ha nem válnak be az álláshirdetések, ne törj le, mozgósítsd a kapcsolatrendszeredet, a régi barátokat, járj el állásbörzére, keress új, kreatív megoldásokat a képességeid és gyakorlatod bemutatására.

 

Ajánlott bejegyzések:

25 hozzászólás

 1. Kedves Ági!

  Lenne pár előremutató gyakorlati kérdésem. Most pályáztam egy új állásra a 13 hónapos kisfiam mellől (én kihagytam a gyereket az cv-ből). Tegyük fel, hogy minden simán megy, kellek nekik, felvesznek. Mit mondjak,mikor tudok munkába állni? A jelenlegi munkáltatómnál 5 éve vagyok státuszban, ebből 1 év gyed; hogyan kell felmondani és milyen felmondási határidők vannak, milyen lehetőségek vannak a felhalmozódott szabadságok kiváltására?
  Segítséged előre is köszönöm:
  Ági

  • Kedves Ági!

   Ha mindenképpen meg akarod szüntetni a jogviszonyodat a jelenlegi munkáltatódnál, akkor gondolom, mihamarabb szeretnéd ezt, azaz a közös megegyezés jöhet szóba, ezt kérd a cégtől. Nem hiszem, hogy tiltakozni fognak, legtöbbször örülnek, hogy megszabadulnak az anyukától, ilyenkor csak a felhalmozódott szabit kell kifizetniük. De azon is érdemes lenne elgondolkoznod, hogy itt maradsz fizetés nélkülin, megpróbálod a másik munkát másodállásként (ezt simán megteheted, csak jelentsd be a mostani cégnél), mert pl. ha nem jön össze, két szék között a földre eshetsz… akkor inkább maradjon meg a biztosíték, ha ez az új nem jött össze, még a másikhoz mindig visszamehetsz, vagy ha nem, legalább nem bukod el a végkielégítést…
   Gondold át!

   Ági

 2. Nagyon érdekes téma! Én most voltam interjún, először bele akartam írni a cv-be, de kihúztam. úgy voltam vele, hogy ott a szakmai életem kell, hogy szerepeljen. Nem szégyellem a gyereket (az én koromban már sokaknak van), de a cv szóljon a szakmáról, így tűnök szakmaibbnak. az interjún nem került szóba egyáltalán a gyerek. pedig tudják, hogy van (férjem is ott dolgozik), és pörgős munka, de nem kérdeztek rá. úgy éreztem, ez így jó. a szakmáról beszéltünk. Nekem ez tűnik a jó megoldásnak.

  • Igen, ez az, amikor valaki úgy véli, a munka az a munkahelyen van, család meg odahaza, és az egyiknek nincs köze a másikhoz 🙂
   Ügyes vagy, jól kezelted!
   És, tiéd lett az állás? 😉

   • hát, lehet h nem…de nem gyerek miatt…mindenesetre olvasom a blogod tovább 🙂

    • Ne add fel, van az az állás, ahol rád várnak! 🙂

     Ági

 3. “itt ugye 2 évig bruttó 100.000 Ft-ig terjedő bérnél, teljes munkaidős foglalkoztatás esetén összesen 28,5 % szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást spórolhat meg a munkáltató, majd a harmadik évben 14,5 %-ot”

  A fenti részben felfigyeltem a TELJES MUNKAIDŐS FOGLALKOZTATÁS-ra, ez a kedvezmény részmunkaidőnél nem érvényesíthető?

  Köszönöm a nagyon sok hasznos tanácsot!!!

  • Kedves Betty,

   jó, hogy figyelsz! 🙂 Igen, a részmunkaidősnél máshogy vannak a szabályok, de szerencsére itt is jár valami 🙂 mégpedig a részmunkaidő arányában ezt is csökkenteni kell. Azaz ha pl. 4 órás vagy, akkor nem max 100e, hanem max 50e utáni adó és hozzájárulás kedvezményt vehet igénybe a munkáltató, 6 órásnál 75e után.
   Üdv:

   Ági

 4. Kedves Ági!
  Lehetséges, hogy olyan kérdést teszek fel, ami mindenki számára egyértelmű, de én még nem látok tisztán, és magabiztosan a kérdésben.
  2010.dec.19.-én született a kisfiam, és most készülök arra, hogy jelezzem a munkáltatónak, visszaállnék a munkkába 2013. dec.20.-án.
  A mintanyilatkozatban, amit felraktál a honlapodra, meg kellene írjam, melyik év, melyik napjától vettem igénybe a fizetés nélküli szabatságomat. Én viszont eddig csak TGYÁS, GYED és GYES kifejezésekkel találkoztam.
  Nekem logikus az lenne, ha a TGYÁS ideje (amit a szülés napjától vettem igénybe) lenne a szülési szabadság, a GYED+GYES ideje pedig a fizetés nélküli szabadság. Ez így van, jól gondolom?
  Tehát ha a GYED igénybevételének első napját írom a fizetés nélküli szabadság kezdetének, az megfelel a valóságnak?
  Válaszod előre is köszönöm!
  Szép napot!
  Anna

 5. Kedves Ági!
  Érdeklődnék, hogy kismama dolgozhat november elsején, december 23-án és december 27-én?
  Ha igen, akkor saját döntése, vagy kötelezhető is rá?
  Köszönöm szépen a segítséged!
  Andi

  • Kedves Andi!

   A várandósok foglalkoztatására a következő szabályok vannak:
   a) egyenlőtlen munkaidő-beosztás csak a munkavállaló hozzájárulása esetén alkalmazható,
   b) a heti pihenőnapok egyenlőtlenül nem oszthatók be,
   c) rendkívüli munkaidő vagy készenlét nem rendelhető el.

   A december 23 tudtommal ebben az évben normális munkanap, így akkor munkavégzési kötelezettséged van, míg a december 27.-e péntek pihenőnap, amit december 21.-én, szombaton kell ledolgozni az idei szabályok szerint.
   Üdv:

   Ági

 6. Kedves Ági!

  Nagyon aktuális a téma nálam is. Én is kihagytam a gyereket az önéletrajzból, behívtak és ott persze szóba került, hogy hogy oldom meg, ha beteg lesz. Megvolt rá a válasz, kivágtam magam. Visszahívtak egy második körre is, nagyon jót szakmáztunk, tájékoztattam őket az utánam járó adókedvezményekről, felkészült voltam és nem idegeskedtem. Az ügyvezető már az interjún ki is mondta, hogy engem akar! Na, de! Az utolsó kérdés, a “mikor lesz kistesó” eléggé kitolt velem. Nem mintha nem számítottam volna rá, de tudjuk, hogy erre nincs jó válasz. Hazudhatsz, hogy nem lesz több gyerek. Mondhatod, hogy egyelőre nem, majd később. Tehát pont akkor szeretnél lelépni, mire bedolgoztad magad? És mi van, ha emiatt nem vesznek fel és két év múlva kiderül, hogy nem is lehet több gyerekem…? Persze értem én az aggályaikat, de könyörgöm, emberek vagyunk és NŐK!!! Nekem (és a családnak) most szükségem van arra, hogy dolgozzak. Nem csak anyagilag, de lelkileg is. Ma fel is hívtak, hogy “köszönjük, de a hosszú távú tervei nem voltak megfelelőek számunkra”… Tudom, hogy nincs recept, de van valami jó tanácsod? Köszi szépen!

  • Kedves leogirl12!

   Ha abból a szemszögből nézem, hogy ez a kérdés teljesen diszkriminatív, és nem is tehették volna fel, akkor az a tanácsom, hogy te se legyél szívbajos a válasszal 🙂 Mert igazad van, ki tudja, hogy lesz-e még egy gyermeked? Ha biztosan tervezitek, akkor sem vagy köteles elárulni. Nézzük meg egy másik szempontból: ha valakit, mondjuk egy férfit felvesznek, tőle sem kérdik meg, hogy ugye nem fog 2 éven belül elmenni egy jobban fizetett munkakörbe? Vagy ha megkérdezik, ugye, ő sem fogja azt válaszolni, hogy de, valószínűleg elmegyek azonnal :-)! És ha elmegy (mert miért ne menne), a kedves vezetőnek ugyanúgy nincs embere… Csak hát egyesek úgy képzelik, hogy a “gyerektéma” felhozható egy interjún. (Mellékesen jegyzem meg, nagyon kevés esetet tudok elképzelni, ahol valóban rá kel kérdezni, s nem minősül diszkriminációnak!)
   Szóval az én tanácsom az, hogy ha kizárólag ezért döntöttek ellened, legközelebb legyen egy frappánsabb válaszod. 🙂 Ha lehet, olyan, ami megnyugtatja a kedves vezetőt 🙂
   Válogass az alábbiak közül:
   “Nem, már az elsőt sem akartam megszülni, tudja irtózom a gyerekektől :-)”
   “Minden nap intravénásan kapom a fogamzásgátlót, és eleve külön szobába alszunk a férjemmel….”
   “Igen, de béranyával, és bébiszitterrel, mert én már nem szeretnék még egyszer meghízni és szoptatni, csak dolgozni szeretnék hátralévő életemben!”
   🙂
   Na jó, ha tényleg akarod az állást, kissé szolidabb válasszal állj elő 🙂 A nem tervezzük bővel elég. Rövid, tömör, nem lehet belekötni.

   Üdv:

   Ági

   • Kedves Ági!

    Köszi a megnyugtató válaszokat, egyet-egyet szívesen felhasználnék a felsorolásodból! 🙂 De nem mellesleg a feltett kérdésre az interjún én is egyből azt mondtam, hogy ilyet nem illik megkérdezni… Bizonyára nem ez volt a nyerő hely, azért kellett így történnie. De sosem adjuk fel a csüggedést! 🙂

    Üdv! Egy harcos oroszlány!

    • 🙂
     Sok sikert!

     Ági

 7. Kedves Ági!

  Segítséged kérném a következőben: A cég ahonnan gyedre/gyesre jöttem felszámolás alá került,kaptam levelet a felszámolótól (2009.okt.kezdtem náluk).2014.márciusában betöltjük a 3 évet.Milyen járadékokra vagyok jogosult? Szabadságpénz,végkielégítés,járna még valami(állásidő)?Mire figyeljek?Ha időközben találok munkát csak a végkielégítéstől esem el?Illetve ha letelik a gyes elmehetek esetleg rögtön főállású anyának?Válaszod köszönöm,Anikó

  • Kedves Anikó!

   Ha a céget felszámolják, annak megszűnésekor (vagy ha a felszámolóval előbb is dűlőre tudsz jutni) ugyanaz illet meg téged is, mint akinek felmondanak: végkielégítés, felmondási időre járó bér, felhalmozott szabadságok kifizetése. Ha mindez a 3. szülinap előtt történik meg, a munkáltató megszűnésével a te jogviszonyod is automatikusan megszűnik, s a felszámoló intézi az összes dolgot (a neked járó juttatások kifizetését is, ha nincs elég pénz rá, akkor a Bérgarancia alapból való megigénylését), ha letelik a 3 év, akkor jelentkezz be mindenképpen nála, hogy hogyan tovább. Ekkor – mivel ő gyakorolja a munkáltatói jogokat is – felmondhat neked, s így megkapod a fent említett dolgokat. Ha időközben mégis másik állást találsz, én a helyedben nem mondanék fel, második jogviszonyban vállalnám el (ebben az elsőben úgysincs munkavégzési kötelezettséged jelenleg), s kivárnám, míg itt lezárulnak a dolgok.
   Főállású anya akkor lehetsz, ha megfelelsz a feltételeknek, nem írtad, hány gyermeked van, hány évesek…
   Üdv:

   Ági

 8. Kedves Ági,

  Megkaptad azt a kérdést, amit tegnap tettem fel neked a blogon?

  Köszönettel
  B. Magdi

  • Kedves Magdi!

   Minden kérdést megkapok, amit ide írsz te, vagy más, csak éppen nem tudok 1 napon belül válaszolni. Úgy képzeld el, hogy van olyan nap, hogy 10 kérdés is jön, én pedig kisgyermekes anyuka vagyok, dolgozom, s családom van. Csak szabadidőmben, esténként, éjszaka tudom az ingyenes tanácsadást végezni, így itt bizony várni kell egy kicsit 🙂 attól függően, hogy előtted hányan kérdeztek, ki milyen témában, mennyit, milyen összetett az ügye, s nekem mennyi időmbe telik utánanézni, megérteni, választ írni rá…
   Az első kérdésedre már ott a válasz, a másodikra is ott lesz hamarosan, ha oda jutok!
   Üdv:

   Ági

 9. Tisztelt Ágnes!
  Volt egy fél éves munkaszerződésem amiből 3 hónap volt a próbaidő.Ez a szerződés fél év után automatikusan határozatlanná válik.
  Végig meg voltak velem elégedve -ők mondták- a fél év előtt talán 2 nappal szóltam,hogy kismama vagyok.
  (Jelzem én el is felejtettem a fél éves szerződést.)
  Erre ők nem hosszabbítottak arra hívatkozva hogy “nem áll érdekében a cégnek”- német-magyar gyár.

  Munkaviszony nélkül SEMMI nem jár.
  A tb-met is magamnak kell fizetnem.
  10 éves munkaviszonyom van !
  Tisztelt Ágnes lehet ilyenkor tenni valamit, miért dolgoztam 10 évet?
  35 éves vagyok első baba, ő az én Kincsem!!!
  Miért nincs erre törvény, miért nem segítenek a kismamáknak?Nem csak én jártam így többen is….
  Miért nem védi a törvény a kismamákat?

  Elnézést ha kicsit ingerultre sikerült a levelem, megsemmisülve érzem magam, és közben itt nő a pocimban az Élet legcsodálatosabb ajándéka.
  Minden nap megköszönöm neki,hogy minket választott szülőknek.

  Üdvözlettel :Timi

  • Kedves Tímea!

   A törvény véd, de sajnos nem eléggé! Viszont – bocsánat, ha kissé kemény vagyok – de a munkavállalónak is tudnia kell a jogait, s figyelni arra, hogy ha határozott időre szerződött, akkor annak bizony akár ilyen következményei lehetnek! Ha valaki határozott idős szerződéssel babát vár, ne legyen olyan feledékeny és figyelmetlen, hogy pont a lejárta előtt közli azt, amivel el is intézi magát örökre a cégnél. A határozott idő lejártakor a jogviszony megszűnik automatikusan, azaz aki babát vár, nem kap védettséget! Sajnos manapság nem várható sem extra figyelem, sem külön bánásmód cégek nagy részétől egy ilyen helyzetben, hanem a kismamáknak kell okosan dönteni, és így is cselekedni.
   Azonban nem veszett el még minden, mert vannak olyan esetek, amikor a várandós kismama úgy vélelmezte, hogy az anyasága miatt hozták hátrányos helyzetbe, s az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulva eljárást indítottak, s meg is nyerte. A Hatóság ilyenkor a bizonyítást a munkáltatótól várja el, azaz ha valóban nem hozott a munkáltató diszkriminatív döntést, akkor bizonyítania kell ezt, ha pedig mégis, akkor elmarasztalják a céget, bírságot is szabhatnak ki. Az esetek jó részében a korábban diszkriminatívan eljáró vállalatok ilyenkor meggondolják magukat, s megegyeznek a kismamával. Szóval azt tudom tanácsolni, hogy ha ez is egy ilyen diszkriminációs ügy, akkor azonnal a hatásághoz kell fordulni (konkrét link van itt a hasznos linkek között).
   Sok sikert:

   Ági

 10. Kedves Ági!

  Külkereskedőként dolgoztam egy nagyker. cégnél, jelenleg GYED-en vagyok. A nagyobbik fiam 2 éves a kicsi pedig 10 hónapos.
  Beszéltem a főnökömmel és közölte, hogy nem kíván visszavenni, mert a lányát ültette a helyembe. A lánya ugyan nem beszél nyelveket és nem ért a külkereskedelemhez sem, de már nincs is szükség rá, mert minimálisra korlátozta az import behozatalt. Vagyis megszüntette a pozíciómat. Ezt sajnos kénytelen vagyok elfogadni. Maradok GYED-en… egyelőre. Addig mindenképpen amíg nem találok új munkahelyet. Írásban nem tájékoztatott róla, hogy nem kíván visszavenni és én sem jeleztem írásban a visszatérésemet.

  A kérdésem az, hogy mikor és hogyan kaphatok végkielégítést, mit tegyek, hogy tényleg meg is kapjam a végkielégítést? Hogyan ügyeskedhet a főnököm, hogy ne kaphassam meg és mit tehetek ez ellen?
  Tudomásom szerint jelenleg a GYED fizetés nélküli szabadság, vagyis alkalmazásban vagyok a cégnél, csak éppen fizetés nélküli szabadságon vagyok. Amennyiben nem vesz vissza a munkáltatóm, akkor kirúg, vagyis jár a végkielégítés. 2006. novemberétől dolgoztam 2011. szeptember végéig, akkor mentem szülési szabadságra.

  A szabadság idejére járó összegeket hogyan igényelhetem, mikor és pontosan mennyit?

  Köszönettel,
  Rita

  • Kedves Rita!

   Amíg fizetés nélküli szabadságon vagy, nem mondhatnak fel neked. Ha ezt megszünteted, akkor ki kell adnia a bent ragadt szabadságokat, s ha nem tud tovább foglalkoztatni, akkor fel kell mondania neked, s ki kell fizetnie, ami jár. Ebben a postban le van írva, hogy hány év után mennyi jár:
   https://dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/kozos-megegyezes-%E2%80%93-kinek-is-elonyos-valojaban
   Azaz vagy kivárod a 10 hónapos babád után járó 3 év végét, s akkor kapsz meg mindent, vagy ha hamarabb szünteted meg, akkor hamarabb.
   Ügyeskedés? Hát, sok mindent láttam már, de ha odafigyelsz, nem tud kifogni rajtad! Ki tudod számolni, mi jár neked, ha ezt megkapod, nem lehet baj!
   A szabadságokat te magad is ki tudod számolni, keresd meg itt a blogon jobb oldalt a címkék között a szabadság szót, kattints rá, s olvasd el az ezzel kapcsolatos tudnivalókat!
   Ha konkrét kérdésed lenne majd, mert egyezkedtek a felmondásról, írj ide újra, s akkor segítek szívesen!
   Üdv:

   Ági

 11. Kedves Ági!

  Nagyon köszönöm a válaszodat! Sokat segített! Az előzetes blog is! Elmentettem, mostmár biztosan megtalálom.
  További kérdésem még az lenne, hogy ha találok munkát a GYED vagy GYES alatt, akkor nekem kell felmondanom a mostani munkáltatómnak, aki szóban közölte, hogy nem fog alkalmazni? Akkor elesek a végkielégítéstől?
  Mit tegyek?
  Hány év után kérhetem a végkielégítést? 4 év és 10 hónapot dolgoztam a szülési szabadság előtt. A fizetés nélküli szabadságot is beszámítják a munkaviszonyba? Arra is jár végkielégítés?

  Köszönöm a válaszát mégegyszer és türelmesen várom a következőt is.

  Üdvözlettel,
  Rita

  • Kedves Rita!

   Ha másik állást találsz, nem vagy köteles felmondani, dolgozhatsz máshol is, míg le nem telik a fizetés nélküli szabadság. Olvasd el ezt, kérlek: https://dolgozomami.hu/gyed-gyes-alatt/masodallas-bejelentsem-vagy-ne
   Így nem esel el a végkielégítéstől. A végkielégítésnél figyelembe veendő időtartamba beleszámít a szülési szabadságon és fizetés nélküli szabadságon töltött idő is, így érdemes megnézni, hogy ah nem most mész vissza, hanem kivárod a 3 évet, nem kapsz-e többet!
   Üdv:

   Ági

Pin It on Pinterest

Tájékoztatni szeretnélek, hogy ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérlek, engedélyezd a sütik használatát. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket természetesen letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás